ZAIGRAO SE: Dečak (5) na ajpedu napravio račun od 2.500 dolara

App sotore

ZAIGRAO SE: Dečak (5) na ajpedu napravio račun od 2.500 dolara

Tech -
Mali genijalac je skinuo igru "Zombies vs Ninjas" i počeo da kupuje opremu - bombe, puške... od 99.99 dolara po komadu

Petogodišnjak Deni koji je samo želeo da ubija zombije napravio roditeljima račun od 2.500 dolara, a sa app prodavnice skinuo je igricu "Zombies vs Ninjas". Naime, roditelji su mu dopistili da koristi ajped, ali nakon nekog vremena on im je zatražio šifru da bi mogao da skine igricu koj je besplatna.

Roditelji su mislili da je šifra jednokratan i da neće moći da skine više od jedne igre, ali ovde je nastao problem.

On nije napravio račun skidajući igre, nego je kupovao "in-game items", odnosno u samoj igrici postoji prodavnica gde se može kupovati oprema za lakše ubijanje zombija, kao bombe, puške i druga oružija. Jedna od pušaka može da košta i 99.99 dolara.

Njegova majka je dobilla veliki broj izveštaja u vidu ajtjuns mejlova. Ona je ignorisala poruke misleći da je u pitanju jedan isti mejl, ali nakon što je primila poziv iz banke koja ju je upozorila na sumnjive aktivnosti sa njenom karticom shvatila je šta se desilo.

Sledeće jutro majci je stigao izveštaj iz banke sa minusom na računu od 2.500 dolara, a ona je bila šokirana.

Roditelji su odmah pozvali Epl servis i objasnili im šta se dešava, a nakon trodnevne priče i pregovora ovaj ioncident je proglašen grešom. Eplovci su se složili i vratli majci ceo iznos od 2.500 dolara, ali su roditeljima objasnili da šifra nije jednokratna i pokazali im kako da kontorlišu kupovinu aplikacija.

Majka je rekla da joj ipak nije jasno kako je njen sin mogao da potroši toliko novca za samo 10-15 minuta, koliko je inače bio sam sa ajpedom.

"Koliko se još ljudi našlo u ovoj situaciji, ali nisu bili u mogućnosti da povrate novac", pita se Denijeva mama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track