HTC u lošoj poziciji zbog Samsunga

Dominacija

HTC u lošoj poziciji zbog Samsunga

Tech -
U prošlom mesecu HTC je ostvario prihode u visini od svega 384 miliona dolara, dok je u prošlogodišnjem razdoblju prihod iznosio 685 miliona dolara, a uzrok je dominacija Samsunga

TAOJUAN - Prihodi kompanije HTC u februaru ove godine opali su za čak 44 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, objavljeno je iz te tajvanske kompanije.

U prošlom mesecu HTC je ostvario prihode u visini od svega 384 miliona dolara, dok je u prošlogodišnjem razdoblju prihod iznosio 685 miliona dolara, a takođe rezultat je za 27 odsto lošiji u poređenju sa rezultatom iz januara ove godine.

Saopšteni rezultati poslovanja za februar pokazuju da je kompanija u ozbiljnim problemima, ili da će biti vrlo skoro ako se nastavi ovaj tempo pada prihoda, prenosi internet portal "Gik vajr" (GeekWire).

HTC sada sve nade polaže u svoj smarfon "One", koji je nedavno predstavljen, i koji poseduje ekran od 4,7-inči sa rezolucijom od 1.920 x 1.080 piksela, kao i kameru rezolucije četiri megapiksela.

Iako će uređaj po nekim karakteristikama verovatno biti bolji od Samsungovog novog Galaksi S IV, u HTC-u ne mogu da očekuju veliki udeo od prodaje na tržištu, s obzirom na dominaciju južno-korejske kompanije.

Osim što zadaje probleme HTC-u, Samsungova dominacija ugrožava i sve ostale proizvođače "pametnih" telefona sa Androidom operativnim sisteom, kao što su LG, Soni i Motorola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track