TRČITE U DVOJE: Patike koje pričaju s vama!
Foto: Youtube.com

Nova ludost

TRČITE U DVOJE: Patike koje pričaju s vama!

Tech -
Novi proizvod Gugla su patike koje poseduju zvučnik i žiroskop, a osim vikanja na vas one mogu da vas obaveste o pređenoj kilometraži, ali i da objave vaše rezultate trčanja na društvenoj mreži

Gugl kompanija, osim vlastitih telefona, naočara i automobila bez vozača, trenutno radi na još jednom proizvodu – pametnim patikama koje govore i koje mogu objavljivati statuse na internetu, odnosno Gugl društvenoj mreži.

Čini se da bi u budućnosti Gugl proizvode mogli nositi na glavi, u džepu i na nogama, a zahvaljujući Gugl tehnologijama koje testiraju u automobilima, nećemo morati niti voziti auto, već će i to umjesto nas raditi ova kompanija.

Gugl je prototip ovih patika predstavio na "SXSW" konferenciji te na "Washington Postu" kažu kako s njima ova kompanija želi shvatiti "kako povezati tehnološke inovacije s marketingom i oglašavanjem", odnosno kako iskoristiti "povezane objekte" poput patika, naočara i drugih stvari za bolje povezivanje brendova s korisnicima.

Novinarka "WP" magazina isprobala je Guglove patike koje su je "ohrabrivale" na brže trčanje, a na videozapisu koji je objavio Gugl na Jutjubu prikazano je i kako se ove patike putem Blututa mogu povezati s telefonima i računarima, osim podsticanja samog korisnika na trčanje (npr. kada sedi one mu govore kako je to dosadno), ove bi patike mogle objavljivati poruke na Gugl+ servisu.

Jedna od potencijalnih mogućnosti patika je da obaveste korisnika koliko je kilometara pretrčao ili, ako se probudi prekasno za trčanje, patike bi ga upozorile koliko je mogao pretrčati za vreme spavanja. Što se ugrađenih tehnologija tiče, Gugl patike imaju akcelerometar, žiroskop i zvučnik putem kojeg "komuniciraju" s korisnikom.

Ipak, Aman Govil iz Gugla kažu da ove patike još nisu blizu konačnog proizvoda i da je više reč o eksperimentu s kojim žele istražiti mogućnosti i novitete s kojima mogu uneti inovacije u neke već postojeće proizvode.

Trenutne mogućnosti ovih patika poput "vikanja" na svoje vlasnike da trče brže ili objavljivanja statusa na Gugl+ servisu ne čine se kao inovacije koje će privući korisnike, ali Gulg radnici će sigurno istraživati nove mogućnosti i načine na koji bi mogli iskoristiti ove patike tako da bi u budućnosti mogli biti opremljeni Guglovim proizvodima od glave do pete.

http://www.youtube.com/watch?v=VcaSwxbRkcE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track