ERIK ŠMIT: Šeril Sandberg, ne budi idiot!
Foto: Wikipedia.org

Ništa kao topla reč

ERIK ŠMIT: Šeril Sandberg, ne budi idiot!

Tech -
Na razgovoru za posao u Guglu, Šeril Sandberg današnji direktor u toj kompaniji dobila je uvredu od Erika Šmita, a takođe joj je slikovito objasnio da se njihove ponude ne odbijaju lako

Dokaz da Srbija nije jedino mesto gde vas poslodavci nazivaju "idiotom" i još po kojim sočnim "komplimentom" je slučaj u jednoj od najvećih američkih kompanija Gugl. Šeril Sandberg je bila jedna od rukovodećih ljudi u Fejsbuku u vreme kada je kompanija Gugl tek krenula da se razvija. Jedna od mnogobrojnih ponuda koje je dobila tokom karijere bila je upravo iz ove kompanije.

Kada je otišla na razgovor za posao u Guglu, našla se sa Erikom Šmitom i rekla mu je: "Ali vi nemate poslovne jedinice kojima bih mogla da upravljam. Ja volim Gugl. Želim taj posao, ali ne znam šta on podrazumeva", rekla je Sandbergova na ponudu Erika Šmita.

Prva stvar koju joj je izvršni direktor Erik Šmit tada rekao bila je "Šeril Sandberg, ne budi idiot."

To se dogodilo 2001. godine, Šeril je tada postala CEO Gugla, a kompanija je zapošljavala tek 1000 ljudi. Sledeća stvar koju je Šmit rekao bila je "Ako ti ponude sedište na kosmičkom brodu, ne pitaj koje sedište je u pitanju". Sandberg je u međuvremenu postala potpredsednik Gugla koji danas ima 30 puta više zaposlenih nego 2001. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track