GUGL: Povukao se direktor zadužen za android
Foto: Wikipedia.org

Endi Rubin

GUGL: Povukao se direktor zadužen za android

Tech -
Direktor u Guglu Endi Rubin koji je započeo projekat androida u toj kompaniji 2005. godine, povukao se sa rukovodećeg mesta iz nepoznatih razloga

SAN FRANCISKO - Direktor u kompaniji Gugl Endi Rubin zadužen za razvoj Android operativnog sistema za smartfonove i tablet računare, povukao se s tog mesta, saopštila je danas ta kompanija.

Neočekivano povlačenje Endija Rubina znači da će razvoj Android operativnog sistema prvi put nadzirati neko drugi. On je počeo da radi na Android platformi 2005, koju je potom otkupio Gugl.

Rubina će zamentiti Sundar Pičai koji je do sada nadzirao razvoj Guglovog brauzera Hrom i operativnog sistema. Jedan od osnivača Gugla Leri Pejdž na svom blogu je napisao da će Rubin nastaviti da radi za tu kompaniju, ali nije naveo u kojoj ulozi.

Gugl je 2008. godine počeo da besplatno distribuira Andorid za proizovođace mobilnih uređaja. Taj operativni sistem sada se koristi na više od 750 tipova smartfonova i tablet računara, što je najviše od svih mobilnih operativnih sistema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track