ZA SVE PARE: Pogledajte kako izgleda šišanje u svemiru
Foto: Youtube.com, PrtScr

Međunarodna svemirska stanica

ZA SVE PARE: Pogledajte kako izgleda šišanje u svemiru

Tech -
Kanadski astronaut sa Međunarodne svemirske stanice Kris Hedfild, postavio je snimak šišanja na kome se vidi koliko ova jednostavna stvar može biti komplikovana u bestežinskom stanju

Kris Hedfild, popularni kanadski astronaut koji je prava senzacija, pustio je na Jutjub još jedan snimak iz MSS, a prikazao je kako izgleda šišanje u svemiru. Na početku videa se vidi naslov "Međunarodni svemirski salon".

Inače, on je u sredu preuzeo komandu nad Međunarodnom svemirskom stanicom i tako postao prvi Kanađanin koji upravlja ovom ogromnom svemirskom laboratorijom. Na maloj ceremoniji odsvirali su mu i himnu, a Hedfild je rekao kako je ovo velika čast za njega, ali i za sve ljude u Kanadskoj svemirskoj agenciji.

"Hvala vam što mi predajete ključeve porodičnog automobila. Trudiću se da ga dobro vozim i vratim u dobrom stanju", rekao je Hedfild na oproštaju od Kevina Forda iz NASA agencije i dvojice ruskih kosmonauta koji će prema poslednjim podacima u petak krenuti prema Zemlji.

Ovaj kanadski astronaut postao je prava senzacija na društvenim mrežama, a osim što redovito tvita i šalje slike sa stanice, Hedfild ne propušta da na Jutjubu pokaže kakav je život na stanici.

Tako je u poslednjih nekoliko snimaka objašnjavao kakav ukus ima hrana u svemiru i šta mu je sve stiglo iz Kanade na letelici Dragon. Prikazao je i kako se astronauti šišaju u bestežinskom stanju i kako se čisti nered koji može nastati od hrane, vode ili hemikalija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track