AJOS JE ZASTAREO: Direktor Blekberija isprozivao Epl
Foto: Rojters

Kritike na ajOS

AJOS JE ZASTAREO: Direktor Blekberija isprozivao Epl

Tech -
Izvršni direktor "Blekberija", Torsten Hajns kritikovao je kompaniju "Epl" i nazvao ajfonov operativni sistem zastarelim

ANBERA - Izvršni direktor "Blekberija", Torsten Hajns, kritikovao je kompaniju "Epl" i nazvao ajfonov operativni sistem zastarelim. Torsten je rekao da postoje pokazatelji da se korisnici sve više okreću kanadskoj kompaniji "Blekberi", koja je reorganizovala svoje poslovanje lansirajući ove godine platformu Blekberi 10.

On je, prilikom puštanja u prodaju novog telefona Blekberi 10 u Australiji i SAD, takođe najavio na hiljade novih aplikacija.

Torsten je za australijski "Fajnenšel rivju" rekao da su velike kompanije poput "Instagrama" i "Netfliksa" pokazale interesovanje za novi operativni sistem BB10.

"Epl" je uradio neverovatan posao dovodeći uređaje osetljive na dodir na tržište i fantastičan posao sa korisničkim interfejsom", rekao je Torsten.

"Korisnički interfejs na ajfonu je, međutim, uz dužno poštovanje, sada već star pet godina", dodao je on.

"Eplov" ajfon je i dalje izuzetno popularan, ali je njegov ajOS sistem ostao gotovo nepromijenjen od 2007. godine.

Blekberi Z10 je početkom ove godine pušten u prodaju u Britaniji i Kanadi, a od ovog mjeseca će se naći i u prodavnicama u Australiji i SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track