POGLEDAJTE: Šta se desi na internetu za jedan minut
Foto: Intel.com

Intel

POGLEDAJTE: Šta se desi na internetu za jedan minut

Tech -
Po istraživanju koje je sproveo Intel, u svetu se svakog minuta preuzme 47.000 aplikcija, pogleda 1,3 miliona video snimaka na Jutjubu i presluša se više od 61.000 sati muzike

Intel je sproveo novu studiju koja je pokazala da se u svetu svakog minuta preuzme 47.000 aplikcija, a na amazon.com se potroši 83.000 dolara. Pregleda se i oko 20 miliona fotografija i šest miliona Fejsbuk stranica.

“Računari su se transformisali i ušli u živote ogromnog broja ljudi. Najveći uticaj na količinu prenesenih podataka imaju mobilni uređaji. Slušanje muzike, gledanje video snimaka, preuzimanje fotografija, igranje video igara, osvežavanje Tviter statusa, sve te aktivnosti čine saobraćaj na mreži", objašnjava Kristal Templ iz Intela.

Takođe urađena je i studija budućnosti interneta, a do 2015. godine biće dvostruko više uređaja na svetu u odnosu na broj ljudi, a trebalo bi nam pet godina da pregledamo video materijal koji korisnici širom sveta otvore u jednoj sekundi.

Intel je objasnio i da radi na novom sistemu za praćenje internet saobraćaja pod nazivom “Crystal Forest”, koji bi trebalo da poveća performanse i sigurnost na internetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track