Majkrosoft organizuje takmičenje programera u Srbiji

Talenti, javite se

Majkrosoft organizuje takmičenje programera u Srbiji

Tech -
Prvenstveni cilj ovog takmičenja je popularizacija programiranja među mladima, ali i stvaranje uslova ekipama mladih programera iz Srbije da se što bolje pripreme za najveća međunarodna takmičenja

BEOGRAD - Timovi mladih programera iz Srbije i regiona odmeriće talenat i poznavanje veština kodiranja u okviru "Babl Kupa" (Bubble), u organizaciji i pod pokroviteljstvom Majkrosoft razvojnog centra Srbije.

Nakon eliminacionih rundi koje će biti održane onlajn u aprilu i maju, najuspešniji će izboriti mesto u septembarskom finalu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Prvenstveni cilj ovog takmičenja je popularizacija programiranja među mladima, ali i stvaranje uslova ekipama mladih programera iz Srbije da se što bolje pripreme za najveća međunarodna takmičenja.

Najbolje plasirani timovi će osvojiti i vredne nagrade kao što su "Windows Phone 8", "Xbox", "Kinect" i druga oprema koju proizvodi kompanija Majkrosoft.

Babl Kup uključuje i osmišljavanje zadataka, realizaciju takmičarskog sistema i izradu veb sajta.

Direktor Majkrosoft razvojnog centra Srbija, Dragan Tomić, koji u našoj zemlji posluje više od sedam godina i učestvuje u razvoju najpoznatijih svetskih softvera za globalno tržište, istakao je važnost ovakvih manifestacija za razvoj mladih programera.

"Babl Kup i druga takmičenja koja Majkrosoft razvojni centar Srbija na različite načine podržava, predstavljaju mnogo više od samog nadmetanja. Ona pokazuju da sa pravilnim razvojem ove neosporno talentovane dece, Srbija može postati neprikosnoveni lider u oblasti IT industrije na širem području Balkana", izjavio je Tomić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track