UMEŠALI SE SRBI: Usavršili Majkrosoftov ofis
Foto: Microsoft.com

Mladi stručnjaci

UMEŠALI SE SRBI: Usavršili Majkrosoftov ofis

Tech -
Alat pod nazivom "PDF Reflow" koji omogućuje čitanje i menjanje pdf dokumenata u vordu, delo je tima mladih srpskih inženjera

BEOGRAD - Nepuna dva meseca nakon što je na globalnom nivou predstavljena nova verzija najpoznatijeg svetskog softvera za kancelarijsko poslovanje, pod nazivom Ofis 365, kompanija Majkrosoft Srbija otkriva da je jedna od novina u sklopu tog proizvoda kreirana u Srbiji.

Alat pod nazivom "PDF Reflow" koji omogućuje čitanje i menjanje pdf dokumenata u vordu, delo je tima mladih srpskih inženjera, zaposlenih u Majkrosoft razvojnom centru Srbija, navodi se u saopštenju Majkrosoft Srbije.

"Bilo je potrebno pronaći način kako da se brojna dokumenta iz pdf formata prebace u vord, a da se tom prilikom ne promeni njihova semantika i da svi sadržaji ostanu nepromenjeni. Osnovni problem je predstavljala činjenica da su elementi u pdf formatu fiksno postavljeni, što znači da su linije i paragrafi pozicionirani striktno. Samim tim, ako se jedan problem ne reši kako treba, sav ostali rad je uzaludan", objasnio je razvojni put novog proizvoda Aljoša Obuljen, vođa Ofis tima u Srbiji.

Prema njegovim rečima, tim inženjera Majkrosoft razvojnog centra u Srbiji je ovim problemom počeo da se bavi pre nešto više od dve godine, a prva verzija novog alata je bila gotova u junu 2012. godine u sklopu prevju (preview) verzije Ofis 365 paketa.

Iz Majkrosofta ističu da Ofis paket širom sveta koristi više od milijardu korisnika i može se očekivati da će barem jednaki broj korisnika imati priliku da isproba i novi alat kreiran u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track