KONAČNO U SRBIJI: Pej Pal dolazi ove godine?!
Foto: REUTERS

Dobre vesti

KONAČNO U SRBIJI: Pej Pal dolazi ove godine?!

Tech -
Državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević rekao je da će konačan datum dolaska Pej Pala biti poznat u maju

BEOGRAD - Konačan vremenski okvir za dolazak Pej Pala (servis za onlajn novčanu transakciju) u Srbiju biće poznat u maju, nakon sastanka srpske delegacije s predstavnicima te kompanije, rekao je danas državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević.

Lazarević je, na konferenciji Poštanske usluge i elektronska trgovina, kazao da je u okviru posete visoke srpske delegacije Americi "IT trejd mišn", zakazan sastanak sa rukovodstvom Pej Pala, dodavši da bi oni tada trebalo da kažu koji je datum njihovog dolaska u Srbiju.

On je podsetio da je ranije bilo mnoštvo nedoumica kod Pej Pala koje su uklonjenje u konstantnom dijalogu s tom kompanijom, a da su kasnije kod njih usledila restrukturiranja i promene menadžmenta, što je uticalo na rokove mogućeg dolaska.

Lazarević je kazao da su prošle godine dobili informaciju od Pej Pala da je 2012. godina poslednja godina bez tog servisa u Srbiji, dodavši da dan dolaska više ne zavisi od srpskih partnera, već od poslovne odluke te kompanije.

On je naveo da će nakon dolaska, Pej Pal najpre aktivirati servis kupovine robe i usluga na stranim sajtovima, a vremenom i opciju da građani Srbije prodaju svoju robu i usluge.

"Ideja je da Srbiju nametnemo kao regionalnog lidera u IT industriji, i ako u tome uspemo postoji mogućnost da se otvore i razgovori o dolasku velikih kompanija u našu zemlju, kao što je Amazon", ukazao je Lazarević.

Prema njegovim rečima, više od 36 odsto građana ima pristup širokopojasnom internetu, što predstavlja dobru osnovu za razvoj elektronske tregovine.

"Sve je na kompanijama koje će nuditi svoje sluge elektronskim putem, ali i na građanima koji će menjati navike kada je reč o kupovini", istakao je Lazarević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track