SKAJP: Razgovaramo 2 milijarde minuta dnevno

Majkrosoft

SKAJP: Razgovaramo 2 milijarde minuta dnevno

Tech -
Cifra od dve milijarde obuhvata ne samo video pozive, već i ostale vidove komunikacije putem Skajpa, kao što su tekstualne poruke, video glasovna pošta i audio pozivi

Korisnici Skajpa svakog dana potroše dve milijarde minuta na komunikaciju putem videa i poruka sa drugim korisicima te platfome. Radi se o ogromnoj cifri koja je dodatno ojačana predstojećim gašenjem Vindouz Lajv Mesindžera, ali i razvojem raznih aplikacija za mobilne telefone i računare.

Cifra od dve milijarde obuhvata ne samo video pozive, već i ostale vidove komunikacije putem Skajpa, kao što su tekstualne poruke, video glasovna pošta i audio pozivi.

Kako se ističe, Skajp je još uvek veoma dominantno ime kada se radi o video pozivima, pa je poslednjih godina servis postao sinonim za pozivanje nekoga, kao što je "guglovanje" sinonim za pretragu interneta.

Skajp, koji je pokrenut u avgustu 2003. godine, dostigao je cifru od milijardu minuta u julu 2004. godine, a u junu 2005. godine dostignuta je cifra od 10 milijardi video i audio poziva među korisnicima tog servisa.

Direktor Skajpa Toni Bejts je u julu 2011. godine kazao da korisnici mesečno troše 300 miliona minuta na video pozive, što je otprilike polovina saobraćaja.

U februaru, kompanija koja se bavi istraživanjem telekomunikacionog tržišta "TeleDžiografi", saopštila je da je video i audio saobraćaj između korisnika Skajpa porastao za 44 odsto u 2012. godini, na 167 milijardi minuta.

U međuvremenu, Skajp je poboljšao softver na mobilnim platformama, uključujući ajOS, Android, Vindouz fon i Amazonovom Kindle Fajr tabletu.

Kompanija, koja je u vlasništvu Majkrosofta, lansirala je, u februaru novi video mesidžing servis za Mek, AjFon i Android aplikacije, što omogućava korisnicima da šalju prethodno snimljene poruke prijateljima i porodici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track