Blekberi, ove godine, zaradio 98 miliona dolara

Ostvarili profit

Blekberi, ove godine, zaradio 98 miliona dolara

Tech -
Sproveli smo velike izmene u Blekberiju proteklih godinu dana, a ove izmene su rezultirale povratkom kompanije na profitabilnost u četvrtom tromesečju, izjavio je izvršni direktor Torsten Hajns

Kanadska kompanija Blekberi je uspela da se vrati na staze profita u četvrtom kvartalu, koji je završen 2. marta. U njemu je ostvarila profit od 98 miliona dolara, u poređenju sa gubitkom od 125 miliona dolara iz istog perioda prošle godine.

Ovakvi rezultati dolaze u trenutku kada je kompanija pustila u prodaju nove smartfone sa novom Blekberi 10 platformom, pomoću kojih bi se mogla vratiti na profitabilnost. Ova grupacija je isporučila šest miliona smartfona u četvrtom kvartalu, uključujući oko milion jedinica Blekberi 10. "Sproveli smo velike izmene u Blekberiju proteklih godinu dana, a ove izmene su rezultirale povratkom kompanije na profitabilnost u četvrtom tromesečju", izjavio je izvršni direktor Torsten Hajns.

U proteklom kvartalu, prihodi su skliznuli na 2,7 milijardi sa 4,2 milijarde dolara godinu dana ranije, i bili su ispod procena analitičara od 2,84 milijarde dolara. Blekberiju u prilog ide i priča da je jedan od najvećih američkih operatora kupio milion komada modela BBlekberi Z10.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track