ONLAJN POSAO: 6 načina da zaradite novac na internetu

Moguće je

ONLAJN POSAO: 6 načina da zaradite novac na internetu

Tech -
Kao i svaki drugi posao početak, onlajn zarađivanje može biti naporan posao i potrajati, ali kao rezultat tog utrošenog vremena može rezultovati pojačavanje vaše reputacije kroz marketing

Internet je prepun obećanja o lakoj zaradi novca onlajn metodama. Način na koji pojedine veb-stranice privlače zainteresovane često su i neprivlačne. S druge strane od onih koji su prihvatili pozive na učestvovanje u onlajn zaradi novca može se čuti ironičan savet kako zaraditi na Fejsbuku? Tako što se otvori račun na Fejsbuku, zatim se on zatvori, ugasi račun i ode nešto da se radi u stvarnom svetu.

Činjenica je da postoje određeni poslovi koji se mogu raditi onlajn i naplati. Retko ko uspe sa orginalnom idejom da napravi dobar posao. Uobičajeno je da su onlajn poslovi slabo plaćeni.

Kako navodi portal Volim-novac.hr pokretanje onlajn izvora prihoda može, ipak, biti zanimljiv radi više razloga, međutim, jedan je osnovni, a to je dinar više u novčaniku.

Kao i svaki drugi posao početak, onlajn zarađivanje može biti naporan posao i potrajati, ali kao rezultat tog utrošenog vremena može rezultovati pojačavanje vaše reputacije kroz marketing, prosleđivanja i kroz puno primera se potvrditi da je opravdan za svaki uložen minut.

Kada se postigne neki uspeh (naravno kroz novčani rezultat), taj posao može biti poprilična dopuna postojećoj plati, ili možda čak kao nova potpuna karijera.

1. E - trgovac

Nešto što je od samog početka interneta konstantno raslo, a to je internet prodaja. Mogli biste pokrenuti svoj onlajn vebšop ili iskoristili postojeće platforme na primer Ebaju, Amazonu i sl. Ali, šta je tajna uspešne onlajn prodavnice? Budite drugačiji nego vaša konkurencija, pronađite svoju nišu i posvetite joj se. Kako bi bili i malo uspešni u tom poslu morate imati osnovno poznavanje marketinga.

2. Konsultant za društvene mreže

Sve više i više klijenata dolazi do informacija o proizvodima putem socijalnih mreža, ali većina kompanija nemaju znanja niti mogućnosti da bi se efektivno bavili time. Po istraživanjima, kompanije koje su prisutne kroz društvene mreže uspešnije prolaze kod klijenata od 20 odsto do 40 odsto nego one koje se nisu tome posvetile. Kao konsultant za društvene mreže, možete pomoći firmama da razviju svoj brend. To uključuje postavljanje objava, povećavanje pratioca profila, nadgledanje šta se komentariše o tom brendu i savetovanje i odgovaranje na upite klijenata, i korisnika.

3. Broker sa domenima

Kupovina domena može biti zanimljiva stvar ukoliko imate talenta za prepoznavanje popularnih reči za nazive domena. Priča je jednostavna, a to znači da kupujete domene iznosa oko 5€ koje će tek postati popularne i tražene. Kako bi povećali profit, možete dodavati vrednost na domene koje kupujete. Koristite SEO za povećavanje popularnosti na pretragama, povećavajte bazu pretplatnika i mesečnu zaradu. Kada se pojavi kupac domena, dodana vrednost će se odraziti na ceni na konačnoj otkupnoj ceni domena. To se naravno odnosi na svetsko tržište gde su u igri veliki igrači.

4. Profesionalni bloger

Imate li edukaciju ili iskustvo koje vas postavlja kao potencijalni autoritet u pojedinom polju? Pišući zanimljive članke možete zaraditi i da pišete za već etablirane portale koji su zainteresovani za vaše članke. No ako ste odvažniji mogli bi ste pokrenuti svoj blog. Gradeći novi blog treba uložiti više vremena kako bi se eventualno unovčili, no tada je i mogućnost zarade veća. Savet: kako bi stvorili svoje ime u pojedinom polju, počnite da predajete na povezanim konferencijama i događajima.

5. Istraživač - analitičar

Kako se manualniji i suvoparniji poslovi koji uzimaju previše vremena mogu eksternalizovati, tako se mogu i zadaci koji iziskuju da se onlajn pretragom ili možda čak telefonskom pretragom dobijaju informacije o pojedinoj informaciji. Na primer kompanije mogu zatražiti da pronađete za njih potencijalno tržište, da proverite koje su cene pojedinih roba ili usluga na drugim tržištima. Tu je definitivna prednost strani jezik. Takođe možete biti i traženi da proverite cene proizvoda drugih konkurenata na njihovom tržištu, te da to prezentirate u ekselu ili grafikonu.

6. Virtuelni asistent

Možete raditi od kuće za jedan ili više malih firmi koji žele taj posao eksternalizovati ("outsourcing"). Kako je sve više kompanija koje žele banalniji posao digitalnog porekla ukloniti od svojih na plati zaposlenih koji su ionako zatrpani, ovde možete uskočiti. To čak može značiti da obradite određene excelice ili pripremite adrese primatelja za ispis koverti, do toga da se javljate na telefon, odgovarate na elektroničku poštu, održavate baze (ne kao db profesionalac, već kod ažuriranja podataka) i ugovarate sastanke. Jedan savet kod prijavljivanja za takve poslove, ne zaboravite da napomenete da imate iskustva u kancelarijskom poslovanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track