Najnovije vesti

NAJČUDNIJA IMENA: Ćerka Fejsbuk i Lajk, sin Gugl!

Hi Tech roditelji

NAJČUDNIJA IMENA: Ćerka Fejsbuk i Lajk, sin Gugl!

Tech
Fejsbuk, Lajk, Haštag, Gugl... ovo su samo neka od imena koja roditelji daju svojim ćerkama i sinovima.

U svetu je očigledno postao trend da se deci daju čudna imena, pa tako danas imamo imena koja su deci data po čuvenim društvenim mrežama i internet servisima.

Tako su devojčici koja je rođena u porodici Džejmson u novembru prošle godine roditelji dali ime Haštag (Hashtag), kako se inače nazivaju ključne teme i reči na društvenoj mreži Tviter. Korak dalje otišao je Egipćanin Džamal Ibrahim koji je svojoj ćerki dao ime Fejsbuk (Facebook).

Lior i Vardit Adler iz Izraela bili su toliko inovativni pa su svojoj ćerki dali ime Lajk (like). Valid Elias Kai, doktorant iz oblasti marketinga, toliko je očaran Guglom (Google) da je svom sinu dao ime po ovom pretraživaču. Navodno je par iz Kine pokušao svom detetu da da ime At po simbolu @ koji se najčešće upotrebljava za mejl adrese. Džon Blejk Kjusak iz SAD nazvao je svog sina po sebi. Međutim, umesto dodatka "junior", svom sinu dao je ime Džon Blejk Kjuzak 2.0.Pre rođenja kćerke, otac Bil Simser kazao je kako mu se sviđa naziv jednog od Vindouz operativnih sistema - vista, pa je već tada odlučio da svoju ćerku nazvove Vista Avalon Simser. Ime Siri bilo je uobičajeno i pre pojave Eplovog asistenta na ajOS sistemu. Međutim, nakon ovog Eplovog poteza, prošle godine je zabeleženo čak 12 posto češće davanje imena Siri u Americi.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...