VINDOUZ 8: Bezbedniji od Vindouza 7 i bez zaštite!
Foto: Microsoft.com

Odlični rezultati

VINDOUZ 8: Bezbedniji od Vindouza 7 i bez zaštite!

Tech -
Čak i bez antivirusnog programa, Vindouz 8 je bezbedniji od svog prethodnika, operativnog sistema Vindouz 7

Na najnovijem testiranju koje je sprovedeno na Vindouz 8 tokom januara i februara, svih 26 testiranih antivirusnih programa, dobilo je sertifikat nemačke laboratorije, uključujući i sam Vindouz 8 koji dolazi u paketu sa antivirusom Vindouz "Defender" (Majkrosoft "Security Essential", MSE). Zbog toga, govoreći uopšteno, nezaštićeni Vindouz 8 ne postoji. Čak i bez antivirusnog programa nekog drugog proizvođača, Vindouz 8 je testove prošao solidno, pokazujući da je relativno otporan na pretnje kao što su "0-day" napadi.

Na testovima, koje su prošli antivirusni programi svih proizvođača, nekoliko njih se posebno izdvojilo zbog dobrih rezultata. Od komercijalnih programa, najbolje rezultate na testovima pokazali su "Bitdifender Internet Security 2013", "BullGuard Internet Security 2013" i "Kaspersky Internet Security 2013".

Kada je reč o besplatnim programima, najbolju zaštitu pruža "AVG AntiVirus Free 2013" i "Avast Free Antivirus 7" (verzija 8 nije bila objavljena dok je trajalo testiranje).

Dva antivirusna programa pokazala su lošije rezultate od Vindouz 8 sa Windows "Defenderom": "Comodo Internet Security Premium 6.0" i "AhnLab V3 Internet Security 8.0". Još dva antivirusa jedva da su bila nešto bolja od bazične zaštite Vindouza 8 i to su "Microworld eScan Internet Security Suite 14.0" i "Norman Security Suite Pro 10.0.v".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track