MLADI POLIGLOTA: Naučio 19 jezika preko ajfona i sapunica!
Foto: Youtube.com

Neverovatno

MLADI POLIGLOTA: Naučio 19 jezika preko ajfona i sapunica!

Tech -
Mladi Amerikanac Timoti naučio je 19 jezika preko ajfon aplikacija i sapunica, a vežbao je pričajući sa taksistima i preko Skajpa
Amerikanac Timoti Doner iz Njujorka ima 16 godina, a govori ukupno 20 jezika. U videu koji je objavio pre godinu dana najmlađi svetski poliglota demonstrira znanje, ali priznaje kako je na različitom stepenu znanja.

Sve je počelo nakon njegove Bar micve. On je nakon te ceremonije odlučio da nastavi sa učenjem hebrejskog. Posle toga počeo je da uči arapski, a naučio je da čita na tom jeziku za samo nedelju dana.

Onda je prešao na avganistanski, persijski, hindu i kurdski. Govori i ruski, italijanski, svahili, indonezijski, ali i ožibvi jezik kojim su govorili jedni od prvih naroda koji su naselili sever Meksika.

Pored toga, on govori i turski, hausa - koji je službeni jezik naroda Hausa koji žive na severu Nigerije, jidiš germanski jezik kojim govori veliki broj Jevreja (posebno onih koji žive u oblasti Nemačke), ali i holandski, hrvatski, mandarinski i nemački.

Doner uči jezike ne samo iz udžbenika, već i preko aplikacija na ajfonu i gledajući sapunice, a vežba komunicirajući s vozačima taksija i preko Skajpa, razgovarajući sa ljudima širom sveta.

Kako bi bio siguran da je neki jezik dobro savladao, on ostavlja snimke na Jutjubu kako bi dobio povratnu informaciju od izvornih govornika.

http://www.youtube.com/watch?v=FOiXtWcQ8GI#!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track