Ukradeni laptop snimao šta rade po kući, a ceo svet ih gledao!
Foto: Iphonetechtips.wordpress.com

Špijunska aplikacija

Ukradeni laptop snimao šta rade po kući, a ceo svet ih gledao!

Tech -
Program za praćenje zove se "Hidden App" i koristi ugrađenu kameru kako bi pravom vlasniku otkrio ko koristi laptop i na kojoj se lokaciji nalazi

Nakon što je grafičkom dizajneru Domu del Tortu iz Londona ukraden laptop, bio je uveren da će ga ubrzo naći zbog programa za praćenje koji se u njemu nalazio.

Međutim, iako je program funkcionisao odlično, situacija je u praksi izgledala znatno drugačije. Naime, lokacija koju pokazuje računar bio je Teheran u Iranu. Šest nedelja nakon što je laptop ukraden, počeo je sa slanjem "špijunskih" slika nazad. Program za praćenje zove se "Hidden App" i koristi ugrađenu kameru kako bi pravom vlasniku otkrio ko koristi laptop i na kojoj se lokaciji nalazi. Tako je del Tortov Epl "MacBook Pro" počeo da šalje slike porodice kod koje se nalazi i njihovog svakodnevnog života. Kontaktirao je policiju, ali su oni bespomoćni zbog odnosa zapadnog svieta i Irana. Ipak, del Torto nije stao na tome i otvorio je blog sa slikama "Domov laptop je u Iranu", gde je stavljao slike koje mu je laptop svakodnevno slao. Kako se internetom sve širi brzinom munje, slike su došle do samih novih vlasnika laptopa koji su užasnuti shvatili da se radi ukradenoj stvari. Ipak, del Torto je odlučio da im pokloni laptop i obećao je da će ukloniti sve slike sa interneta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track