Umesto platnim karticama plaćaćemo mobilnim telefonima

Onlajn

Umesto platnim karticama plaćaćemo mobilnim telefonima

Tech -
Zbog sve bržeg tempa života, ali i zbog napretka tehnologije mobilni telefoni će biti budućnost plaćanja

Mobilni telefon predstavlja budućnost plaćanja, pa čak i zamenu za platne kartice, zbog sve bržeg tempa života, ali i zbog napretka tehnologije, koja takva plaćanja čine dostupnim velikom broju ljudi, saopštila je danas kompanija Masterkard.

"U godinama pred nama plaćanja će se obavljati u pokretu, a mobilni telefoni će postati sredstva za sve vrste plaćanja. Svi akteri bi trebalo da imaju strategiju u kom pravcu će razvijati opcije za mobilna plaćanja, jer se stvari na ovom polju veoma brzo odigravaju i nema vremena za čekanje", izjavio je menadžer Masterkarda za poslovni razvoj za centralnu i istočnu Evropu Gabrijel Gita.

"Kod mobilnih plaćanja je najvažnija saradnja među partnerima, počevši od finansijskih institucija i trgovaca, pa sve do mobilnih operatera, a sve strane se moraju prvenstveno fokusirati na to da čitavo iskustvo mobilnih plaćanja učine savršenim za korisnike", rekao je on.

Gita je ukazao na porast popularnosti digitalnih novčanika na svetskom tržištu koji pružaju jedinstvenu platformu za plaćanja i u tradicionalnim i onlajn prodavnicama.

Kompanija Masterkard je na svetskom tržištu u procesu plasiranja svoje usluge "masterpas" (MasterPaš) koja omogućava globalnu prihvaćenost "novčanika" iz celog sveta, a koja je predstavljena na nedavno završenom Kongresu mobilnih tehnologija u Barseloni.

Ta usluga povezuje potrošače, trgovce i pružaoce usluga digitalnog novčanika, time što omogućava plaćanja sa bilo koje lokacije na jednostavan način i predstavlja osnovu za udruživanje fizičkih i digitalnih plaćanja u jednom korisničkom uređaju, a to je mobilni telefon, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track