Filips napravio sijalicu koja masivno štedi struju
Foto: Beta

Efikasno i ekonomično

Filips napravio sijalicu koja masivno štedi struju

Tech -
Prototip sijalice pod nazivom TLED koja proizvodi rekordnih 200 lumena po vatu visoko kvalitetne bele svetlosti što čini ovaj proizvod dva puta efikasnijim od dosadašnjih sijalica

Istraživači kompanije Filips razvili su prototip sijalice pod nazivom TLED koja proizvodi rekordnih 200 lumena po vatu visoko kvalitetne bele svetlosti što čini ovaj proizvod dva puta efikasnijim od dosadašnjih sijalica uz dvostruko smanjenje potrošnje energije.

Iz Filipsa saopštavaju da više od 19 odsto potrošnje struje na svetu odlazi na osvetljenje, a nova inovacija će uticati na masivnu uštedu energije i troškova širom sveta.

TLED sijalica od 200lm/W trebalo bi da se nađe na tržištu 2015. godine za kancelarijsku i industrijsku upotrebu, pre nego što bude spremna i za kućnu upotrebu, navodi se u saopštenju.

Ovo je prvi put da su inženjeri osvetljenja uspeli da dostignu efikasnost od 200lm/W a da pritom ne ugroze kvalitet osvetljenja i da svi strogi parametri koje zahteva kancelarijsko osvetljenje budu ispunjeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track