RAČUNAR BUDUĆNOSTI: Kontrola bez tastature i miša!
Foto: Youtube.com

Neverovatna tehnologija

RAČUNAR BUDUĆNOSTI: Kontrola bez tastature i miša!

Tech -
Leap moušn omogućava da korisnik svojim rukama upravlja računarom, a da ne dodirne miš i tastaturu. Kompanija HP počinje ugradnju ovog uređaja u svoje računare u toku godine

Kompanija HP najavila je da će ove godine početi da ugrađuje "Leap moušn" (Leap Motion) 3D uređaj u svoje računare. Ovaj mali uređaj omogućava da korisnik svojim rukama upravlja računarom, a da ne dodirne miš i tastaturu.

Ova najava je došla nakon što je HP sklopio ugovor sa Leap moušnom, a HP počinje i izradu "specijalnih jedinstvenih" HP računara sa ovom tehnologijom.

Šta je Leap moušn?

Leap moušn je mali uređaj koji se stavlja ispred računara, a pravi polje za pokrete koje učitava svaki vaš i najmanji pokret prsta i ruke. Ovaj uređaj je daleko precizniji od Majkrosoft "Kinect" tehnologije koja ima sličnu namenu.

Osnovna razlika je u tome što "Kinect" čita pokrete korisnika pomoću kamere koja je manje precizna od polja koje pravi Leap moušn. Druga razlika je u ceni. Leap Moušn će koštati 80 dolara dok Majkrosoft "Kinect" košta 250 dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=_d6KuiuteIA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track