MAJKROSOFT: Ofis 365 od danas i u Srbiji!
Foto: Office.com

Softver

MAJKROSOFT: Ofis 365 od danas i u Srbiji!

Tech -
Kompanija Majkrosoft predstavila je danas nove "ofis 365" softvere namenjene kućnim i poslovnim korisnicima

BEOGRAD - Kompanija Majkrosoft predstavila je danas nove "ofis 365" softvere namenjene kućnim i poslovnim korisnicima, koji su bazirani na klaud platformi i dostupni na domaćem tržištu.

"Ofis 365 houm premijum" i "ofis 365" za poslovanje kreirani su sa ciljem da odgovore na potrebe rastućih obaveza bilo na poslu ili kod kuće tako što će ima omogućiti pristup podacima u svakom trenutku, bez obzira na mesto gde se nalaze ili uređaj sa kojeg im pristupaju.

Majkrosoft regionalni menadžer za južni Balkan Danijela Zečević je kazala da je "ofis 365" onlajn verzija proizvoda za poslovnu aktivnost koji uključuju ofis kao desktop aplikaciju, zatim iksčejndž onlajn, sšer point onlajn i link onlajn, serverske proizvode koji su namenjeni za povećanje poslovne produktivnosti.

Prema njenim rečima, ofis 365 je namenjen svim organizacijama, bilo koje veličine - u ponudi se nalaz ofis 365 za male firme, srednja preduzeća, za velike organizacije, za državne i obrazovne institucije, i ono što je novitet ofis 365 za kuće korisnike.

Govoreći o novinama i poboljšanjima za krajnje korisnike, Zečevićeva je istakla da je novi ofis 365 prilagođen za rad na bilo kom uređaju.

Bez obzira na to da li se koristi tablet, tač skrin računar ili mobilni telefon, korisnik može pristupiti određenom dokumentu bilo kada, da radi na njemu i da ga deli sa kolegama, kazala je Zečevićeva, dodavši da se na taj način ostvaruju znatne uštede u troškovima, jer kompanija nema potrebe da poseduje sopstvenu serversku infrastrukturu, već automatski koriste sve onlajn i kroz klaud uslugu.

Novi Ofis se na našem tržištu može kupiti onlajn, preko veb sajta ili preko Majkrosoftovih distributera i partnera, dodala je Zečevićeva.

Nova ponuda za kućne korisnike ofis 365 houm premijum obuhvata kompletan set najnovijih ofis aplikacija - vord, eksel, paver point, one note, autluk, pablišer i akses, kojima se zahvaljujući klaudu, pomoću jednog naloga može pristupiti sa do pet različitih uređaja uključujući i Vindouz tablet uređaje, PC i Mek.

U okviru paketa koji godišnje staje 99,99 američkih dolara, odnosno 8,34 dolara mesečno, nalazi se i skajdrajv, baš kao i usluge Skajp poziva.

Generalni direktor kompanije Majkrosoft Srbija Jugoslav Pirić kazao je da je izuzetno značajno što se novi softverski paket vrlo brzo nakon globalne premijere našao na srpskom tržištu.

"Novi ofis 365 je daleko više od samo nove generacije ovog paketa za kancelarijsko poslovanje i pre se može nazvati ponovo kreiranim ofisom, sada kao servisu bazranom na klaudu sa svim Ofis aplikacijama koje korisnici već poznaju i vole", rekao je Pirić.

On je dodao da moćna Klaud platforma predstavlja osnovu za razvoj svih budućih proizvoda koje će ova kompanija lansirati.

Jedan od prvih korisnika novog ofis 365 paketa je i Milorad Čavić plivač i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

"Nakon završetka karijere, otvorio sam školu plivanja u Kragujevcu u čijem mi vođenju mnogo pomaže novi ofise paket. Sama činjenica da mogu istovremeno da prisustvujem treninzima i sa tablet uređaja pristupam svim podacima i radim na njima praktično pored vode, znači i veću fleksibilnost u radu koja mi ostavlja više vremena za rad sa mladim plivačima", dodao je Čavić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track