PRVOMAJSKI URANAK: Pripremite žar za manje od 10 minuta!
Foto: Youtube.com

Tech roštiljanje

PRVOMAJSKI URANAK: Pripremite žar za manje od 10 minuta!

Tech -
Kompanija BBQ uradila je istraživanje po kome je zaključeno da je žaru za roštilj potrebno između 30 i 45 minuta da se zagreje, pa su rešili da sa uređajom Dragon, ovo skrate na deset minuta

Približava se Prvomajski uranak, što znači da će veliki deo Srbije pripremati roštilj sa svojim prijateljima. Ovo je lepši deo roštiljanja, ali po istraživanju "BBQ" kompanije postoji i druga strana, a to je čekanje da se vatra razgori. Zato su iz ove kompanije napravili uređaj "BBQ Dragon" koji će vreme čekanja znatno skratiti i pripremiti žar za manje od deset minuta.

Po istraživanju "BBQ" kompanije, koje je obavljeno na veb stranicama, da bi smo dobili podobnu temperaturu za pečenje mesa potrebno je između 30 i 45 minuta čekanja da se vatra, odnosno žar dovoljno zagreje.

Po rečima ispitanika, ovo ume da upropasti zabavu, pa su dizajnirali mali uređaj koji se montira na školjku roštilja i zagreva žar u roku od 10 minuta. Radi po principu zagrejanog vazduha (slično fenu za kosu) i usijava ćumur na potrebnu tempraturu velikom bzinom. Koristi punjive baterije, a puni se preko USB kabla.

Cilj projekta je da se sakupi 100.000 dolara preko Kikstartera (sajt za finansiranje projekata) kako bi se počela masovna proizvodnja. Da li vi mislite da je ovo koristan uređaj?

Pogledajte video ispod i aparat na delu.

http://www.youtube.com/watch?v=U-fbCzeeA68

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track