KAKO SPASTI CD: 3 metode da popravite oštećeni disk!

Saveti

KAKO SPASTI CD: 3 metode da popravite oštećeni disk!

Tech -
Kompakt diskovi su vrlo trajni, ali je skoro nemoguće sprečiti povremenu pojavu ogrebotina i pohabanost, stoga mi vam predstavljamo neobične metode za oporavak vašeg kompakt-diska

Kompakt diskovi su vrlo trajni, ali je skoro nemoguće sprečiti povremenu pojavu ogrebotina i pohabanost. Rezultat toga može da bude ili preskakanje diska tokom vaše omiljene pesme, ili u slučaju podataka, gubitak tabele na kojoj ste radili dve nedjelje.

Predstavljamo vam nekoliko metoda za oporavak ogrebanog diska.

1. Topla voda

Pustite toplu vodu preko oštećenog diska kako bi uklonili prašinu. Ako na disku postoji zaostala prljavština ili masnoća, blago je istružite prstom. Svaki put kad trljate ili brišete disk, trebalo bi to da uradite od centra diska ka periferiji. Otresite vodu i ostavite da se osuši na vazduhu, ne sušite ga peškirom ili krpom i nemojte ga sušiti na suncu.

2. Metoda sa sijalicom

Upalite sijalicu na stolu, ili bilo koju drugu lampu sa sijalicom jačine od 60 W. Držite disk svojim kažiprstom u krugu centra i nasnimljenu stranu prema sijalici. Udaljenost od sijalice bi trebalo da je oko 10 cm. Držite disk tako oko 20 sekundi, okrećite ga polako oko vašeg kažiprsta. Onda, dok je još vreo, pustite ga na plejer.

3. Metoda sa voskom

Nanesite vosak na disk. Ako poliranje ne uspe, nanestite vrlo malo vazelina, tečno sredstvo za poliranje automobila, neutralno sredstvo za poliranje cipela, ili vosak za nameštaj na površinu diska sa one strane koja je nasnimljena.

Obrišite višak korišćenjem čiste, mekane, krpe kružnim pokretom.

Upozorenje: Da biste sprečili oštećenje na vašem CD plejeru, pre nego što ubacite disk u plejer, pobrinite se da je u potpunosti suv i očišćen od proizvoda za poliranje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track