NOKIJA: Predstavljen WhatsApp telefon, vladar društvenih mreža!
Foto: Youtube.com

Asha 210

NOKIJA: Predstavljen WhatsApp telefon, vladar društvenih mreža!

Tech -
Misteriozna fotografija koju je Nokija pokazala 21. aprila je u stvari Nokija aša 210, telefon namanjen WhatsApp aplikaciji, ali i svim društvenim mrežama

Nokija je do sada u "aša" (Asha) liniji imala Fejsbuk telefon, sa unapređenim opcijama pristupu toj društvenoj mreži, a red je došao i na "WhatsApp". Aša 210, koja je "dual SIM" telefon i omogućava korišćenje dve SIM kartice istovremeno, ima ugrađenu "WhatsApp" aplikaciju, kojoj se može pristupiti skoro iz bilo kojeg menija. Takođe, neke od opcija su ugrađene u druge aplikacije, a tu su i pop up obaveštenja o novim čet prukama i druge "WhatsApp" opcije.Naravno, tu su i Fejsbuk, Tviter i aplikacije za "GMejl", "Yahoo" i druge mejl klijente. Iako Aša 210 nije smartfon za taj model postoji Nokijina prodavnica aplikacija, u kojoj se još nalaze Viber i druge populane aplikacije sa pametnih telefona.Nokija aša 210 ima QWERTY tastaturu za lako kucanje poruka i dolazi u pet boja, koje vidite na slici. Podržava EDGE prenos podataka, ali i Vaj-Faj konekciju. Ima Bluetooth v2.1 sa SLAM funkcijom, koja omogućava brzu razmenu fotografija i muzike na druge aša i SLAM telefone.Displej rezolucije 320 x 240 piksela ima dijagonalu od 2.4 inča i 169 ppi gustinu piksela. Omogućava kontrolu osvetljenja, što do sada nije bio slučaj sa jeftinim telefonima, ali ći zbog LCD matrice na otvorenom dobro izbledeti.Telefon ima klasične portove, micro USB i audio 3.5 mm, bateriju kapaciteta 1.200 mAh za do 40 sati slušanja muzike i do 12 sati razgovora, kameru rezolucije dva megapiksela sa unapređenim opcijama za lakše deljenje fotki i editor fotografija.

Interna memorija telefona je do 100 MB, uz microSD proširenje do 32 GB (i samo 32 MB RAM memorije).Aša 210 je teška oko 100 grama i prilično bucmasta: 111 x 60 x 11.8 mm. Cena će joj, bez poreza i taksi biti oko 70 dolara. Na tržištu se očekuje do jula ove godine.

http://www.youtube.com/watch?v=CuMt8nc4Yt8#!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track