SAMSUNG: Ne možemo da proizvedemo dovoljno galaksija S4!

Previše narudžbina

SAMSUNG: Ne možemo da proizvedemo dovoljno galaksija S4!

Tech -
Broj porudžbina za novi telefon Samsunga je toliko veliki da južnokorejska fabrika ne može da proizvede dovljno telefona da odgovori na potražnju

Da će galaksi S4 definitivno biti hit potvrdio je broj porudžbina pre zvaničnog lansiranja, pomama za Samsungovim novim čedom je izgleda tolika da fabrike južnokorejskog giganta ne mogu da odgovore na potražnju.

"Zbog neverovatne globalne potražnje, prva isporuka neće biti dovoljna da zadovolji sve potrebe. Očekujemo da ćemo u narednim nedeljama uspeti da odgovorimo na sve narudžbine", saopštio je Samsung. Kako javljaju mediji u SAD, brojni mobilni operatori odavno primaju narudžbine, ali su i oni svesni da će se S4 nešto kasnije pojaviti na njihovim policama. "Planirali smo da ovog vikenda lansiramo SGS4, ali zbog izazova postavljenih pred Samsung, početak pune prodaje biće odložen", saopštio je Sprint. Analitičari su za Blumberg ocenili da bi problem sa isporukama mogao da bude i problem sa promocijom nove uzdanice Samsunga, ali postoje ocene i da je ovo saopštenje delom kontrola štete, ali delom i pametan PR. "U idealnoj sitauciji želite da svi telefoni u isto vreme budu na svim policama i da prodaja krene u istom trenutku. To je veliki logistički izazov. Međutim, ako negde bude propusta, nije strašno, ako pretpostavimo da će za nedelju-dve sve biti u redu", rekao je Avi Gringard iz "Karent analisisa" za Blumberg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track