NAPAD HAKERA: Pokrali 50 miliona lozinki!
Foto: Livingsocial.en.softonic.com

Vešti kriminalci

NAPAD HAKERA: Pokrali 50 miliona lozinki!

Tech -
Od više od 50 miliona korisnika jednog od najvećih sajtova za grupnu kupovinu LivingSocial zatraženo je da promene lozinke posle hakerskog napada

Od više od 50 miliona korisnika jednog od najvećih sajtova za grupnu kupovinu "LivingSocial" zatraženo je da promene lozinke posle hakerskog napada na servere zbog moguće krađe korisničkih podatka, koji uključuju imena, mejl adrese, datume rođenja i enkriptovane lozinke.

Baza podataka sa podacima o kreditnim karticama korisnika nije ugrožena u napadu, kao ni baza podataka prodavaca.

Iako bi dekodiranje lozinki bilo veoma težak posao za hakere, "LivingSocial" će ipak preduzeti sve mere predostrožnosti, tako da je od korisnika zatraženo da svoje stare lozinke zamene novim. Stare lozinke koja su možda ugrožene hakerskim napadom već su resetovane, tako da će korisnici biti primorani da prilikom sledećeg prijavljivanja na naloge izaberu nove lozinke.

Kompanija je poslala mejlove na adrese više od 50 miliona korisnika sajta čiji su podaci možda ugroženi u napadu, rekao je portparol "LivingSocial".

"LivingSocial" ima više od 70 miliona korisnika širom sveta. Korisnici u Koreji, na Tajlandu, u Indoneziji i na Filipinima nisu kontaktirani ovim povodom jer kompanija koristi druge kompjuterske sisteme u ovim zemljama.

Ko stoji iza napada još uvek nije poznato, a iz kompanije kažu da zajedno sa vlastima istražuju slučaj.

Ovo hakovanje može dovesti do kompromitovanja korisničkih naloga na drugim sajtovima. Zbog toga su iz kompanije pozvali korisnike da zbog bezbednosti vlastitih podatka promene lozinke i na drugim sajtovima na kojima koriste iste ili slične lozinke.

Podaci do kojih su došli hakeri su veoma vredni, posebno mejl adrese koje će spameri sigurno iskoristiti na svoj način i za svoje potrebe.

„Bezbednost podataka naših korisnika i prodavaca je naš prioritet. Mi nastojimo da obezbedimo bezbednost podataka naših korisnika, i udvostručićemo napore da sprečimo bilo kakve probleme u budućnosti“, kažu iz kompanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track