MAJKROSOFT: Aplikacija za pravilno akcentovanje

Saundz App

MAJKROSOFT: Aplikacija za pravilno akcentovanje

Tech -
Iz Majkrosofta smatraju da će nova aplikacija, u okviru "Windows Store", u širokoj primeni doneti korisnicima bolje poznavanje engleskog jezika

BEOGRAD - Majkrosoft je razvio novu aplikaciju pod nazivom "Saundz App", koja je kreirana da korisnicima čiji maternji jezik nije engleski pomogne u pravilnom izgovaranju reči i usavršavanju njihovog opšteg poznavanja engleskog na američkom govornom području.

Iz Majkrosofta smatraju da će nova aplikacija, u okviru "Windows Store", u širokoj primeni doneti korisnicima bolje poznavanje engleskog jezika i daleko lakšu komunikaciju na svim delovima američkog kontinenta gde se engleski jezik nalazi u upotrebi.

U praksi, "Saundz App" donosi uslugu sistematičnog podučavanja pravilnom izgovoru i akcentovanju reči na sličan način na koji je izgovaranje reči regulisano pravilima srpskog jezika, saopšteno je iz Majkrosofta.

Istovremeno, pored pravilnog izgovora, korisnici su u prilici da usvoje i ispravan način akcentovanja reči što je do sada predstavljalo jednu od najvećih prepreka u sporazumevanju između ljudi kojima engleski nije i onih kojima engleski jeste maternji jezik.

Iz Majkrosofta kažu da ova aplikacija donosi i mogućnost otklanjanja nedoumica ljudima sa svih meridijana koji žele da pravilno prenesu integralnu verziju reči koje dolaze iz engleskog u tekstovima na maternjem jeziku.

Primenom "Saundz App" aplikacije značajno će se povećati preciznost tekstova širom sveta, a istovremeno će biti otklonjenje i debate o pravilnom načinu izgovaranja imena američkih državnika, muzičkih zvezda, a naročito sportista oko čijih se imena često vodi rasprava i na srpskim forumima, saopšteno je iz Majkrosofta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track