SAJBER RAT: Sirijski hakeri napali Gardijan nalog na Tviteru!
Foto: Huffington Post

Još jedan napad

SAJBER RAT: Sirijski hakeri napali Gardijan nalog na Tviteru!

Tech -
Hakerska grupa koja podržava režim sirijskog predsednika Bašara el Asada, Sirijska elektronska armija, hakovala je ukupno 11 Tviter naloga britanskog dnevnog lista Guradian

Hakerska grupa koja podržava režim sirijskog predsednika Bašara el Asada, Sirijska elektronska armija, hakovala je ukupno 11 Tviter naloga britanskog dnevnog lista Gardijan (Guradian).

Na listi hakovanih naloga su: Gardijan Buks, Gardijan Travel, Gardijan Film, Gardijan Pikčurs, i drugi nalozi koji pripadaju nekolicini urednika Gardijan.

Neki nalozi su ubrzo vraćeni Gardianu, dok je većina njih suspendovana.

Iako još uvek nije jasno kako je ista grupa hakera prošle nedelje hakovala Tviter nalog agencije "Associated Press", najverovatnije je reč o fišing mejlovima uz pomoć kojih su napadači došli do potrebnih podataka o nalozima.

Kako izgleda, i ovoga puta, kao i u slučajevima kada su hakovani nalozi BBC, NPR, CBS, i FIFA, primenjena je ista taktika - fišing mejlovi. S obzirom da se o nalozima medijskih kuća često stara više zaposlenih, dovoljno je prevariti jednog od njih nekim uverljivim mejlom, pa da lozinka za nalog završi u pogrešnim rukama.

Tviter već izvesno vreme vodi bitku sa hakerima "sirijske armije", suspendujući im naloge. Sledeći na potezu je Tviter, od koga svi očekuju da će poboljšati bezbednost korporativnih naloga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track