RADIKALNA PROMENA: Epl menja izgled operativnog sistema?!

Šuška se

RADIKALNA PROMENA: Epl menja izgled operativnog sistema?!

Tech -
Novinar Mark Gurman kaže da novi operativni sistem unutar Epla nosi šifrovani naziv "Innsbruck"

Šuška se da će Epl radikalno promeniti izgled Ajosa i operativnih sistema za ajfon i ajped, što se možda neće dopasti ljubiteljima ovih brendova.

Novinar Mark Gurman koji radi za "9to5mac" kaže da novi operativni sistem unutar Epla nosi šifrovani naziv "Innsbruck". Trenutno ikonice i grafike na Ajos imaju sjajan izgled koji se reflektuje na tamnoj pozadini. Kada se pojavi "Innsbruck", sav taj sjaj će nestati, rekli su Gurmanovi neimenovani izvori. Jedan od njih rekao je novinaru da će softver izgledati podjednako "obično" kao i nedavno lansirani Majkrosoftov Vindouz fon "Metro" UI. Gurman kaže da će novi izgled biti deo "potpuno novog dizajna tool barova, tabova i drugih delova interfejsa u celom sistemu".

"Innsbruck" će takođe odbaciti mnoge elemente postojećeg softvera. Na primer, mnogi delovi istog dizajnirani su da asociraju na stvarni hardver koji predstavljaju. Tako na primer, aplikacija za ajfon notbuk izgleda kao žuta beležnica, a kalendar kao da je napravljen od kože. U "Innsbruck" interfejsu će nestati sve te dizajnerske metafore. To je veliko odstupanje od puta na kom je Stiv Džobs insistirao, ali je deo novog talasa koji je izgleda dobro prihvaćen od strane zaposlenih u kompaniji. Nosilac promena je glavni dizajner Džoni Ajv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track