Vindouz fon počinje da se ugrađuje i u jeftinije modele!
Foto: TANJUG

Nova politika firme

Vindouz fon počinje da se ugrađuje i u jeftinije modele!

Tech -
Majkrosoft je do sad pokušavao da svoj Vindouz softver za smartfone stavlja isključivo u skupe uređaje prvenstveno Nokija i HTC, ali sad se to menja pa će se telefoni sa ovim OS naći čak i u supermarketima

Majkrosoft je do sad pokušavao da svoj Vindouz softver za smartfone stavlja isključivo u skupe uređaje prvenstveno Nokija i HTC. Međutim, novi model sa njihovim operativnim sistemom koji će se naći čak i u supermarketima u SAD, spada u relativno jeftine telefone.

"Ovo je prilika za nas da ponudimo kvalitetan uređaj koji spada u mainstream", rekao je Teri Majerson, direktor Odeljenje za Vindouz fon. Nokija 520 4G telefon je telefon srednjeg cenovnog ranga, ali sa pojedinim dobrim karakteristikama – 4-inčni tač skrin ekran, kamera od pet megapiskela i HD video displej. On će se prodavati u "Walmart" supermarketima po ceni od 150 dolara, što je mnogo jeftinije od ajfona, ali i Android uređaja. Početna popularnost "lumia" 521 smartfona je dala podstrek Majkrosoftu, ali telefoni sa njihovim operativnim sistemom čine svega 3,2 odsto tržišta u Americi, u poređenju sa čak 39 odsto Epl i 52 odsto Android uređaja. S druge strane, u Meksiku i Poljskoj Vindouz telefoni čine 20 odsto tržišnog udela i gotovo sedam odsto u Velikoj Britaniji. Majerson kaže da će u budućnosti kompanija raditi na ojačavanju telefona, a cilj je da se korisnicima ponudi sasvim novo iskustvo. "Mislim da još nismo dostigli pun potencijal", kaže on. Ipak, demantovao je pojedine tvrdnje da Majkrosoft radi na sopstvenom uređaju. "Nokija odlično radi posao. Oni zaista zaslužuju svu našu pažnju trenutno", kaže Majers.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track