Dali otkaz u Nokiji, pa napravili smartfon!
Foto: Youtube.com

Snašli se

Dali otkaz u Nokiji, pa napravili smartfon!

Tech -
Grupa bivših radnika Nokije, koji su dali otkaz zbog odluke kompanije da odustane od operativnog sistema MeeGo, predstavili su svoj smartfon

Smartfon kompanije "Jolla", koji je u potpunosti intuitivan i nema dugmiće, značajan je kandidat na tržištu smartfona, navedeno je u saopštenju ove kompanije.Ovaj model, koji je do sada samo nazivan "jola", ima ekran osetljiv na dodir od 4,5 inča, a u prodaji će se naći u četvrtom tromesečju, po maloprodajnoj ceni od 399 evra. Ova kompanija sebe profiliše kao "drugačijeg" proizvođača telefona, a trenutno radi na sopstvenom operativnom sistemu "Sailfish", koji će zameniti "MeeGo". Kompanija sa "Jolla" projektom već ima potpisane ugovore sa "ST-Ericsson" firmom, čiji će je hardver oživeti, a u igri je i jedan od finskih telekomunikacionih operatora DNA, koji će ponuditi prve "Jolla" uređaje.

"Jolla" će imati do sada najbolji multitasking meni, odnosno funkciju, koja omogućava istovremeni rad sa više aplikacija, koje se ne gase, nego prebacuju u pozadinu, dok se koristi druga aplikacija. Takođe, Jolla će vizuelno biti dosta drugačia, a obogatiće je "ambience UI", koji još uvek nije u svom konačnom obliku.Postoje naznake da će neka od sledećih verzija ovog operativnog sistema doneti i podršku za sve Android aplikacije, što bi bilo pravo osveženje na smartfon tržištu.Ukoliko ste nekada koristili "Nokiju N9" ili drugi "MeeGo" smartfon primetićete veliku sličnost, kako u samom multitasking meniju, tako i uopšte u korisničkom okruženju. Kada pogledamo sa ove distance, prava je šteta što Nokija nije "izgurala" ceo "MeeGo" koncept na mnogo viši nivo.

http://www.youtube.com/watch?v=K4lWTsqFe6I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track