MAJKROSOFT: Srpske aplikacije preuzete više od milion puta!

Stručnjaci

MAJKROSOFT: Srpske aplikacije preuzete više od milion puta!

Tech -
Domaći Razvojni centar Majkrosofta je aktivno učestvovao u pripremanju novog ofis paketa, a sem toga, radi i na više Vindouz fon aplikacija

Možda niste čuli, ali u Srbiji radi jedan od nekoliko razvojnih centara kompanije Majkrosoft. Domaći Razvojni centar je aktivno učestvovao u pripremanju novog "ofis" (office) paketa, a sem toga, radi i na više Vindouz fon aplikacija - čak se pominje da je brojka aplikacija koje se razvijaju dvocifrena.

Uskoro, dakle, možemo očekivati više aplikacija iz Srbije u Vindouz fon prodavnici koje potuču upravo iz Razvojnog centra Srbije.

Majkrosoftov Razvojni centar u Srbiji osnovan je 2005. godine i predstavlja jedinstveni centar ove vrste na širem području našeg regiona. Ovaj centar, studentima omogućava obavljanje plaćene stručne prakse, što se smatra jednom od ključnih stvari u profesionalnom razvoju studenta. Studenti sa fakulteta prirodnih i tehničko-tehnoloških nauka koji svoje zaposlenje pronađu baš u ovom centru, već u najranijoj fazi karijere imaju priliku da rade na razvoju nekih od najpoznatijih svetskih softvera.

Poslednji u nizu primera predstavlja dostignuće "ofis" tima u Beogradu - PDF "reflow" koji predstavlja jedno od ključnih "vord" (word) unapređenja u okviru novog "ofis 365" paketa. Bilo je potrebno pronaći način kako da se brojna dokumenta iz PDF formata prebace u vord, a da se tom prilikom ne promeni njihova semantika i da svi sadržaji ostanu nepromenjeni. Osnovni problem je predstavljala činjenica da su elementi u PDF formatu fiksno postavljeni, što znači da su linije i paragrafi pozicionirani striktno. Samim tim, ako se jedan problem ne reši kako treba, sav ostali rad je uzaludan. Zbog toga je tim inženjera Majkrosoftovog razvojnog centra u Srbiji ovim problemom počeo da se bavi pre nešto više od dve godine, a prva verzija novog alata je bila gotova u junu 2012. godine u sklopu testnoj verzije ofis 365 paketa.

Sjajna vest jeste i to što je samostalnim programerima iz naše zemlje omogućeno da prodaju Vindouz fon aplikacije kroz VP prodavnicu i na taj način naplate svoje znanje i rad. Vindouz fon prodavnica je jedina, koji našim programerima trenutno nudi takve mogućnosti.

Razvojni centar u Srbiji već je postigao značajan uspeh, razvojem aplikacije "Translator", koja je iz Vindouz fon prodavnice preuzeta gotovo dva miliona puta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track