Lenovo ostvario promet od 34 milijarde dolara!
Foto: Rojters

Profitirali

Lenovo ostvario promet od 34 milijarde dolara!

Tech -
Kompanija Lenovo zabeležila je rekordni godišnji promet od 34 milijarde dolara, prihod pre oporezivanja od 801 milion dolara i rekordnu zaradu od 635 miliona dolara

Kompanija Lenovo zabeležila je rekordni godišnji promet od 34 milijarde dolara, prihod pre oporezivanja od 801 milion dolara i rekordnu zaradu od 635 miliona dolara, saopštila je ta kompanija.

Lenovo nastavlja da se približava prvoj poziciji na tržištu računara sa rekordnih 15,5 odsto tržišnog udela tokom cele godine, a ima 5,9 odsto udela na tržištu pametnih uređaja što kompaniji donosi globalno pozicioniranje na trećem mestu, navodi se u saopštenju. U četvrtom kvartalu ostvareni su rekordni prihodi od 7,8 milijardi američkih dolara, što je četiri odsto više u odnosu na prethodnu godinu, a prihod pre oporezivanja iznosio je 166 miliona dolara, ili za 63 odsto više nego u istom periodu godinu dana ranije. Ukupan profit kompanije za četvrti fiskalni kvartal, porastao je na 963 miliona američkih dolara, 20 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Tokom fiskalne 2012/2013. godine isporuke računara kompanije porasle su za 10,2 odsto u odnosu na prrethodnu godinu, u poređenju sa padom ukupne industrije od 8,1 odsto tokom istog perioda. Lenovo je u Kini ostvario 4,9 odsto operativne marže na 3,1 milijardu američkih dolara u konsolidovanim prodajama u četvrtom fiskalnom kvartalu. To je rast od osam odsto u odnosu na prošlu godinu ili 228 miliona američkih dolara porasta prihoda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track