Najnovije vesti

Pogledajte šta je vaj-faj ruter uradio zelenoj salati!
Foto: Facebook.com

Neverovatno

Pogledajte šta je vaj-faj ruter uradio zelenoj salati!

Tech
Grupa od pet devojaka sprovela je eksperiment na naučnoj školi Hjalerup u Severnom Jutlandu. Ono što su otkrile zabrinulo je naučnike

Eksperiment kojeg je sprovelo pet devojaka u školi za nauku Hjalerup u danskom Nort Jutlandu navelo je naučnike širom sveta da počnu zabrinuto da se "češkaju po glavi".

Vrtna salata je brzo rastuća i jestiva biljka za čiji je rast potrebno sunce i mala količina vode. Ali, očigledno postoji i jedan izuzetak od tog pravila. Grupa od pet devojaka sprovela je eksperiment na naučnoj školi Hjalerup u Severnom Jutlandu (Danska). Seme vrtne salate su stavile u 12 kaca, i podelile u dve grupe.

I jednih i drugih šest kaca bilo je stavljeno u sobe sa istom temperaturom, količinom vode i sunca, ali je razlika u tome što su u jednu prostoriju postavili dva vaj-faj rutera kakvi se danas, zbog bežičnog Interneta, nalaze svuda oko nas - od stanova, kafića, restorana, hotela.

Očekivali biste da će salata u obe sobe rasti isto. Ali nije!

Vrtna salata u blizini vaj-faja rutera nije htela da proklija, a razlog je nepoznat. Pretpostavlja se da je reč o nekoj vrsti zračenja, ali tek novi eksperimenti trebaju da potvrde otkriće učenica i razjasniti o čemu je zaista reč.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...