MAJKROSOFT: Vindouz 8 dobija start dugme!
Foto: Windows Press

Najzad

MAJKROSOFT: Vindouz 8 dobija start dugme!

Tech -
Kompanija Majkrosoft objavila je detalje unapređene verzije Vindouz 8 OS, a najvažniji je povratak start dugmeta

Kompanija Majkrosoft je 30. maja objavila prve detalje o unapređenom Vindouz 8.1, ali Internet najviše "bruji" o povratku start dugmeta.

Kako je na Vindouz blogu opisano, Vindouz 8.1 donosi veliki korak napred koji će smelu Vindouz 8 viziju osnažiti zasledeću generaciju PC-a, tableta i veliki broj drugih uređaja.Zahvaljujući iskustvu i utiscima kako kompanija,tako i privatnih korisnika, nova rešenja će se u budućnosti realizovati mnogo brže nego do sada."Za samo sedam meseci od kada smo predstavili Vindouz 8, kao novi pristup operativnom sistemu, mnogo toga smo imali prilike da naučimo iz iskustava naših korisnika. Sadašnja unapređenja pod nazivom Vindouz 8.1, predstavljaju samo početak, a potencijal koji se pred nama nalazi nema granica", istakao je Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Majkrosoft u Srbiji.Vindouz 8.1 donosi unapređenja i poboljšanja u veoma važnim segmentima kao što su personalizacija, pretraživanje, unapred instalirane aplikacije, Vindouz "store" i konekcija prema "cloudu". Takođe, Vindouz 8.1 donosi i poboljšanja za biznis korisnike u segmentima bezbednosti i upravljanja.Prvi pogled na Vindouz 8.1 pokazuje promene na polju personalizacije ekrana. Sada je prvu stranicu moguće personalizovati kreiranjem digitalnog rama za slike od ličnih fotografija koje se nalaze bilo na skajdrajvu ili na samom uređaju. Takođe, omogućeno je fotografisanje pomoću integrisane kamere odmah iz "lock screen" režima i povećan je brojboja i pozadina za startni ekran.

Zahvaljujući unapređenjima Binga, pretraživanjem se sada lako dolazi do željenih rezultata ili dokumenata bez obzira na to da li se ona nalaze na internetu, skajdrajvu, ili u nekoj od aplikacija. Unapređenja Vindouz "stora" donose bolji pregled sadržaja,dok su instalirane aplikacije sada još jednostavnije i donose brže i lakše iskustvo prilikom korišćenja.U donjem levom uglu ekrana, gde se do sada nalazila umanjena slika startnog ekrana, sada će se nalaziti Vindouz logo, koji će kao i do sada korisnike vraćati na startni ekran. Prilikom korišćena standardnog desktop ekrana, Vindouz logo će biti konstantno vidljiv. Ipak, ovo ne znači i povratak Start menija, kakav znamo u Vindouzu XP ili Vindouzu 7, a još uvek nije poznato da li će on naći svoj put na neki od novih nadogradnji.Vindouz 8.1 donosi i bolje upravljanje pomoću miša i tastature, unapređeni "Internet Explorer" i pristup podešavanjima direktno, bez prethodnog pristupa "Control Panel" sekciji.Kako je najavljeno, Majkrosoft će nastaviti sa razvojem unpređenja svih mogućnosti koje korisnici vole i koje su tražili, a više detalja o Vindouz 8.1 unapređenjima će biti predstavljeno tokom trajanja "TechEd North America".Nova Vindouz 8.1 unapređenja će biti dostupna 26. juna, kao besplatna nadogradnja za sve korisnike koji poseduju Vindouz 8.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track