Samsung predstavio galaksi S4 mini!
Foto: Youtube.com

Pristupačniji

Samsung predstavio galaksi S4 mini!

Tech -
Želimo ljudima da damo više izbora sa ovim telefonom koji je veoma sličan modelu "galaksi S4", ali je kompaktniji i praktičniji za upotrebu, rekao je šef sektora za IT i mobilnu komunikaciju J. K. Šin

SEUL - Južnokorejski proizvođač mobilnih telefona Samsung elektroniks predstavio je manju verziju popularnog modela "galaksi S4", u pokušaju da se probije i na tržište telefona u srednjem cenovnom rangu.

"Galaksi S4 mini" ima ekran veličine 4,3 inča i težak je 107 grama, pa ga je lako koristiti samo jednom rukom, navodi Samsung, a prenosi agencija Frans pres.

"Želimo ljudima da damo više izbora sa "galaksi S4 mini", koji je veoma sličan modelu "galaksi S4", ali je kompaktniji i praktičniji za upotrebu", rekao je šef sektora za IT i mobilnu komunikaciju u Samsungu J. K. Šin.

Samsung je i ranije lansirao varijacije svojih najpopularnijih modela u nižem cenovnom rangu da bi privukao i štedljivije kupce, mada još nije saopšteno koliko će "galaksi S4 mini" koštati i kada će se naći u prodaji.

"Mini" će imati dvojezgreni procesor od 1,7GHz i dve kamere od osam i 1,9 megapiksela.

"Galaksi S4" sa ekranom od pet inča najprodavaniji je je Samsungov mobilni telefon, budući da je kompanija u mesec dana od njegovog lansiranja 24. aprila prodala više od deset miliona tih telefona u svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track