LOZINKE U ZABORAV: Tetovaže otključavaju telefon!
Foto: Www.mc10inc.com

Nova tehnologija

LOZINKE U ZABORAV: Tetovaže otključavaju telefon!

Tech -
Nova tehnologija za otključavanje telefona funkcioniše na principu skeniranja tetovaže na telu korisnika, a prva kompanija koja uvodi ovu metodu je Motorola

Tehnologija kojoj je cilj ukidanje potrebe za sigurnosnim šiframa za otključavanje telefona funkcioniše na principu skeniranja tetovaže na telu korisnika.

Prva firma koja planira da uvede ovaj neobičan princip je Motorola, a tetovaže za otključavanje razvila je firma "MC10". Reč je o integrisanim fleksibilnim električnim kolima pričvršćenim za kožu. Nokija je ranije eksperimentisala sa sličnom tehnologijom, a Motorola se nada da će ih uvrstiti u svoje naredne telefone. Čelnici motorole smatraju da je 2,3 sekunde koliko je potrebno za otključavanje telefona prevelika gnjavaža za korisnike, koji moraju da ukucavaju šifru i po 100 puta dnevno. Dok se ovakva tehnologija ne integriše u uređaje, Motorola se nada da će novi telefon, "moto X" koji treba da se na tržištu pojavi u oktobru, popraviti izuzetno loše finansijsko stanje ove firme. Prema najavama iz te kompanije, taj telefon će "znati šta treba da radi, pre vas, a koštaće znatno manje od ajfona". "Moto X" moći će da prepoznaje raspoloženje korisnika i trebalo bi da smanji cenu svih smartfona na tržištu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track