PETKJUB: Spravica za zabavljanje ljubimca na daljinu
Foto: Youtube.com

Ajfon gedžet

PETKJUB: Spravica za zabavljanje ljubimca na daljinu

Tech -
Ukrajinska firma predstavila je prototip Petkjuba, spravica koja omogućuje neprekidnu zabavu za vas i vašeg ljubimca

Ukrajinska firma predstavila je prototip Petkjuba, kockice sa ugrađenom kamerom i pokretnim laserom stvorenu da zabavi vašeg ljubimca kada vas nema kod kuće.

Korišćenjem posebne aplikacije na ajfonu korisnici mogu da kontrolišu pokazivač lasera i preko interneta vide reakciju svog ljubimca s bilo kog mesta na svetu.

Kamera i laser su pod kontrolom aplikacije na ajfonu, a korisnici mogu da naprave fotografije ili video snimke najzanimljivijih trenutaka u igri.

Izumitelj Petkjuba, Aleks Neskin iz Ukrajine, kaže da je uređaj napravio kako bi se igrao sa svojim psom Rokijem, a kasnije u tome prepoznao moguću poslovnu priliku.

"Ljubitelj sam robotike pa sam napravio pokretnu kameru kako bih video šta moj ljubimac radi kada me nema u stanu. Primetio sam da je pas svaki put lajao i grebao po vratima, pa sam zato priključio laser za kameru i to mu se mnogo svidelo", objasnio je Neskin.

On je potom napravio i internet stranicu na koju su mogli da se uloguju i njegovi prijatelji kako bi se igrali sa Rokijem. Pošto se ova zabava pokazala vrlo popularnom Neskin je odlučio da osnuje firmu kako bi pokrenuo proizvodnju.

"Okupio sam ekipu kako bi stvorili zgodnog robota koji će se moći da se uklopi u svaki enterijer i vrlo lako koristiti", kaže Neskin.

Uređaj je još u fazi razvoja, a prototip je nedavno predstavljen na Sidkemp viku u Berlinu, gde su učesnici mogli da se igraju s Rokijem i uvere u funkcionalnost Petkjuba.

Završna verzija omogućiće korisnicima da se igraju s ljubimcima ostalih korisnika, a svoje fotografije ili snimke igre objave na Fejsbuku ili Tviteru. Osnivači se nadaju da će svoj projekt uskoro "lansirati" na Kikstarteru, a proizvodnju planiraju da započnu već krajem ove godine.

http://www.youtube.com/watch?v=4LGRKd9EaU0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track