APLIKACIJA ZA AUTOMOBILE: I laika pretvara u automehaničara!
Foto: Youtube.com

Velika pomoć vozačima

APLIKACIJA ZA AUTOMOBILE: I laika pretvara u automehaničara!

Tech -
Jedna firma razvija aplikaciju koja će pomagati vozačima da poprave svoj automobil

Da li ste ikada imali problema sa svojim automobilom, ali ste ostali potpuno zbunjeni kada ste otvorili poklopac motora u nadi da ćete kvar moći sami da otklonite? Ovakve situacije uskoro će biti prošlost, a sve što će vam trebati je jedna aplikacija na vašem telefonu ili tabletu i postaćete pravi automehaničar.

Ako se ova inteligentna aplikacija za proširenu stvarnost (augmented reality) firme "Inglobe Technologies" ikada pojavi na tržištu, čak će i oni vozači koji nisu upoznati sa delovima i načinom rada automobila dobiti mogućnost da lako održavaju svoje vozilo i obave neke osnovne popravke.

U video snimku je demonstriran rad aplikacije na Fordu. Ne samo da je aplikacija virtuelno zabeležila svaki važniji deo motora, već je u prikaz uključila i animirane demonstracije gde se i kako pune tečnosti u automobilu, čak i takve stvari kao što je provera ulja.

Ova tehnologija je i dalje u fazi razvoja i za sada je ograničena na neke osnovne radnje koje bi svaki vozač ipak morao da zna pre nego što sedne za volana, ali daljim radom na poboljšanju aplikacije biće moguće ostvariti veliku pomoć vozačima na putu

http://www.youtube.com/watch?v=EUmNbNa3RYY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track