PILULA ZA FEJSBUK: Progutaš i uloguješ se!

Dejstvo pilule traje do 24 sata

PILULA ZA FEJSBUK: Progutaš i uloguješ se!

Tech -
Kada čovek proguta pilulu njegov stomak se ponaša kao elektrolit, koji potom aktivira elektronski čip i na isti način ga napaja strujom, a nakon toga dovoljno je samo dodirnuti ekran telefona ili tableta

Ređina Dugan, izvršna direktorka Motorole, na D11 konferenciji predstavila je gotovo neverovatan koncept prijavljivanja na sajtove - pomoću tablete. Neobična pilula sadrži poseban elektronski čip. Kada je čovek proguta njegov stomak se ponaša kao elektrolit, koji potom aktivira elektronski čip i na isti način ga napaja "strujom" neophodnom za rad.

Tableta poseduje prekidač, koji se naizmenično pali i gasi, generišući na taj način osamnaestobitni signal, sličan elektrokardiogramu.

U Motoroli smatraju da su korisnici izuzetno nezadovoljni sadašnjim načinom prijavljivanja na Fejsbuk, Tviter, mejl i druge sajtove i aplikacije, koje zahtevaju unos lozinke ili autentifikaciju na neki drugi način.

"Korisnici istovremeno koriste na desetine lozinki, koje mešaju i imaju problema da ih zapamte. Takođe, veliki broj korisnika ima problem da napravi smislenu i validnu lozinku, koja neće biti laka za hakovanje", rekla je Dugan.

Zbog toga je Motorola rešila da stvari učini daleko prostijim i napravila (i patentom zaštitila) novi način logovanja pomoću vitaminske pilule. Na taj način celo telo postaje živa lozinka, a kako telo provodi struju, dovoljno je prstom dodirnuti smartfon, tablet ili računar, kako bi se obavila autentifikacija na uređaju i izvršila automatska prijava na bilo koji servis.Dejstvo pilule traje do 24 sata, a kompletan sadržaj tablete, sem rastvorenog, vitamniskog dela, izbacuje se prirodnim putem iz organizma i ne šteti zdravlju.Motoroli je sada preostalo samo da napravi i "proizvede" bolju vezu između ljudskog dodira i receptora na gedžetima za logovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track