ZAVERA: Mobilni telefoni opasniji od duvana?!

Neverovatno

ZAVERA: Mobilni telefoni opasniji od duvana?!

Tech -
Postoje brojni dokazi koji govore da bi mobilni telefoni mogli da utiču na zaštitnu barijeru između mozga i krvi omogućavajući da toksini ulaze i menjaju stanice mozga

Da li su mobilni telefoni štetni za zdravlje?

Na to pitanje još nema direktnog odgovora ni gotovo 30 godina otkako se pojavila prva prava mogućnost telefoniranja "bez žice". Dok jedni tvrde da takva opasnost ne postoji i da je sve to zaplašivanje, drugi ističu da se pravi podaci skrivaju i da ih je teško dobiti jer većinu studija o mogućem uticaju mobilnog na zdravlje finansiraju proizvođači telefona.

Treći naglašavaju da je možda ipak prošlo premalo vremena da bi mogle da se vide sve nuspojave čestog prislanjanja mobilnog na uvo. Jedan od najžešćih britanskih aktivista u borbi za istinu o mobinim telefonima, Nejl Vitfild, iz vlastitog iskustva neprestano ponavlja da nas mobini polako ali sigurno ubijaju , ali ta se istina skriva od javnosti.

Naglašava da je 1996. godine dobio službeni mobini. "To mi je bilo super. Imao sam sve brojeve na jednom mestu, uvek je bio pri ruci, odnosno ili u džepu ili na uvu", kaže Vitfild.

Dodaje da nije prošlo puno vremena i počeo je da pati od jakih glavobolja, pogoršao mu se sluh, počeo je da zaboravlja…

Snimanje je pokazalo da ima akustični neurom, redak dobroćudni tumor na akustičnom živcu koji pomaže u kontroli sluha i ravnoteže. Bez operacije mogao je da prežvi oko pet godina. Vitfild je uspeo da reši svoj zdravstveni problem, istina ne čuje na levo uvo, a potom se pridružio grupi protivnika mobinih uverenih da nas mobini telefoni polako ali sigurno ubijaju poput cigareta.

Kažu da mobilni zajedno s bežičnim telefonima i vaj-fajem deluju kao minijaturna mikro-talasna pećnica. Istina, to je zračenje preniske frekvencije da bi zagrejalo ljudsko tkivo, ali postoje brojni dokazi koji govore da bi mogli da utiču na zaštitnu barijeru između mozga i krvi omogućavajući da otrovi ulaze i menjaju stanice mozga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track