KUĆNI POMOĆNIK: Robot Kodak sipa vam pivo!
Foto: Youtube.com

Neverovatno

KUĆNI POMOĆNIK: Robot Kodak sipa vam pivo!

Tech -
Kodiak robot sa američkog univerziteta Kornel može da otvara vrata frižidera i sipa pivo, sprema doručak, odlaže hranu u frižider, pa čak i da pomogne pri raspremanju kuće

Kodiak robot sa američkog univerziteta Kornel može da predvidi šta vam tačno treba u određenom trenutku, a njegova tačnost predviđanja je čak 82 odsto, objasnili su istraživači.

On takođe može i da uči iz svojih grešaka, objavio je "Los Anđeles tajms."

Oni su robota opremili kamerom i bazom podataka koja sadrži trodimenzionalni video osnovnih ljudskih aktivnosti, što omogućava Kodiaku da nauči odgovarajuće reakcije na ljudsko ponašanje. Na videu koji su objavili istraživači, vidi se robot Kodiak kako otvara vrata frižidera i sipa pivo, a da mu to nije ni rečeno. Ali, osim u zabavi, robot može da pomogne i u svakodnevnim poslovima – spremanju doručka, odlaganju hrane u frižider, pa čak i raspremanju kuće. "Ljudske aktivnosti su kao dokument u kome se nalaze osnove onoga što ljudi rade, a mi smo te osnove spojili u dugoročne aktivnosti", rekao je kompjuterski naučnik Aštoš Saksena."Sve ono što radimo su osnovne stvari – pomeramo ruke, ustajemo, držimo nešto, jedemo i pijemo. Sada sve ovo možemo da spojimo i radimo razne stvari.’"Sedite, uživajte i pijuckajte pivo koje vam sipa robot, dok on obavlja kućne poslove!

Pogledajte video:

http://www.youtube.com/watch?v=WYw4FN7CSCk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track