REVOLUCIONARNO: Pisaćemo po ekranima kao po papiru!
Foto: EPK

Nove tehnologije

REVOLUCIONARNO: Pisaćemo po ekranima kao po papiru!

Tech -
Kompanija View sonic najavila je nedavno zajednički poduhvat sa kompanijom Hanvon u tehnologiji prepoznavanja rukopisa i OCR (Optical Character Recognition) tehnologiji optičkog prepoznavanja znakova.

Novouspostavljena korporacija "View sonic hanvon touch tehnology" razviće "Electromagnetic resonance touch" (ERT) ekranske module za rastuće potrebe elektronskih potpisa, elektronskih rešenja za državnu upravu, e-papir porudžbine i tržišta digitalnih edukativnih aplikacija.

U stanju je da pruži visoko kvalitetna, ali pristupačana rešenja za korisnike koji žele da dodaju digitalni potpis ili ručno zabeležene beleške uz podrazumevanu funkcionalnost svojih proizvoda. Nova kompanija je već razvila ekranske module i gotove proizvode različitih veličina, uključujući ERT ekranske module (od 4.7 do 21.5 inča), kao i različite veličine ekrana za crtanje (10.1, 15.6, 18.95, 21.5 inča). Ovi proizvodi omogućavaju precizno pisanje, i crtanje po ekranu koje je zahvaljujući bežičnoj olovci bez baterije lako primenljivo. Tehnologija omogućava aplikacijama (za tablete, pametne telefone, i sl.) da prepoznaju veoma detaljne informacije, kao što su nagib i pritisak olovke, da renderuju crtanje i pisanje tako jasno kao sa tradicionalnom olovkom na papiru. ERT tehnologija takođe pomaže da se stvori ekološko okruženje, bez upotrebe papira, čime se smanjuju troškovi i štiti planeta. Pored toga, budući da korisnici više vole da hvataju beleške olovkom, nego prstom, ERT tehnologija je više prilagođena za pisanje u odnosu na jednostavan dodir prstom. Zbog ove jedinstvene prednosti predviđa se kontinuirana ekspanzija u industriji urađaja prilagođenih za pisanje rukom i osetljivih na dodir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track