EPL ZA SVE: Ajfon od 250 evra!
Foto: Www.cheap-iphone5.org

Novi model

EPL ZA SVE: Ajfon od 250 evra!

Tech -
Kompanija Epl, prema nekim informacijama, sprema se da na jesen izbaci na tržište novi jeftiniji ajfon

Kompanija Epl, prema nekim informacijama, sprema se da na jesen izbaci na tržište novi jeftiniji ajfon. Telefon bi trebalo da košta oko 250 evra i naravno imaće slabije specifikacije od svoje skuplje braće.

Analitičari navode dva razloga kao potvrdu da će Epl preći na jeftinije uređaje. Prvi je izjava prvog čoveka kompanije Tima Kuka da "žele da naprave uređaje pristupačnijima", a drugi su nova, velika tržišta poput Brazila i Indije koja zahtevaju jeftinije telefone.

Najviše se govori o tome kakav će ekran imati. Iz nekoliko izvora je stiglo da jeftini ajfon neće imati retina displej, te da će biti veličine 3,5 inča, što znači da se Epl vraća "originalnom" pakovanju telefona.

Moguće je i da će smanjiti rezoluciju, koja će iznositi 960 x 640 piksela, kao stariji modeli ajfona. Iako su poznati po kvalitetnim materijalima izrade, umesto aluminijuma i ojačanog stakla, ova verzija ajfona će biti izrađena od polikarbonata.

Osim toga, neće postajati samo bela i crna verzija, već će sada korisnici moći da biraju nekoliko različitih boja. Od hardvera će najverovatnije dolaziti sa A5 procesorom i kamerom od pet megapiksela.

Mnoge kompanije su već počele da prodaju jeftine modele na tržištima koja se tek razvijaju. Osim Brazila i Indije, tu je još i Kina, kao i neke države u Africi. Stoga se veruje da će ovi jeftini modeli ajfona biti ograničene serije, namenjene isključivo ovim državama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track