SREBRENICA: Nepoznate bube napadaju ljude!

Neverovatno

SREBRENICA: Nepoznate bube napadaju ljude!

Tech -
U posljednjih nekoliko dana oko stambenih zgrada u Srebrenici, a posebno na balkonima, pojavili su se rojevi buba koje nisu poznate biolozima

U poslednjih nekoliko dana oko stambenih zgrada u Srebrenici, a posebno na balkonima, pojavili su se rojevi osa, odnosno insekata, nepoznatih ovdašnjem stanovništvu, a i biolozima.

Ose onemogućavaju provetravanje prostorija i otežavaju kretanje stanara oko zgrada, a "zaposeli" su balkone i "okitili" saksije sa cvećem.

Ove bube najviše liče na pčele, ili ose, kao da je reč o nekoj modifikovanoj vrsti poznatog insekta.

Međutim, iako ih stanovnici svojim kretanjem uznemiravaju, ovi insekti ne ispoljavaju agresivnost i nisu registrovani slučajevi njihovih uboda.

U Srebrenici su prethodnih godina u oktobru i aprilu zabeležene najezde bubamara, koje su nestajale pri pojavi zahlađenja.

Bubamare su izgleda predskazivale hladne dane, jer su nagla zahlađenja nailazila nakon njihove masovne pojave.

Sujevernici su nagađali da bubamare predskazuju sreću, drugi su tvrdili da slute nešto ružno, ali za najezdu novih buba, koje su se ovih dana pojavile, još nema nikakvih objašnjenja.

Meštani su prinuđeni da kupuju razne hemijske preparate za uništavanje rojeva novih insekata, koji ulaze u stambene prostorije i tako se izlažu dodatnim troškovima i pražnjenju svojih skromnih kućnih budžeta.

Ni najstariji stanovnici Srebrenice ne pamte ovakvu vrstu buba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track