NEVEROVATNO REALNO: Igrate igricu i trošite kalorije!
Foto: Youtube.com

Napokon promena u gejmingu

NEVEROVATNO REALNO: Igrate igricu i trošite kalorije!

Tech -
Omni je neobična sprava koja na principu pokretne trake simulira pokrete igrača pa se kao kontroler može koristiti za neverovatno realno iskustvo igranja vaših omiljenih video igrica

Kompanija "Virtuix" napravila je "Omni", neobičnu spravu koja na principu pokretne trake simulira pokrete igrača pa se kao kontroler može koristiti za neverovatno realno iskustvo igranja vaših omiljenih video igrica.

"Omni" se može koristiti i za treniranje, jer poseduje sofisticirani softver koji prati koliko ste trčali i kalorije koje ste potrošili, ali je glavna primena ove sprave svakako u svetu video igara.

"Igranje video igrica na tastaturi, mišu ili džojstiku se ne može ni uporediti sa skakanjem, trčanjem i ostalim stvarima koje možete da radite na "Omniju", kaže firma.

Međutim, razvoj "Omnija" je veoma skup pa je mlada firma odlučila da skupi pare preko Kikstartera, a dobra vest je da će prvi kupci svoju igračku dobiti po znatno sniženoj ceni.

Projekat je više nego uspešan jer je željena cifra od 150.000 dolara prikupljeno u prvih nekoliko sati, a pare i dalje pristižu pa je sva prilika da će ova revolucionarna tehnologija ugledati svetlost dana.

Samo treba sačekati i videti kako se fizička vežba sviđa ljubiteljima video igrica koji su navikli da u avanture idu iz udobnosti svoje fotelje.

http://www.youtube.com/watch?v=ZC2Tvhaz9n4#!
http://www.youtube.com/watch?v=qGFuedKS9Mg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track