GUGL SVE PORIČE: Nismo omogućili vladi špijuniranje!

Operacija Prizma

GUGL SVE PORIČE: Nismo omogućili vladi špijuniranje!

Tech -
Izvršni direktor kompanije Gugl Lari Pejdž opovrgao je izveštaje koji su tu kompaniju za pretraživanje interneta povezali sa tajnim programom vlade SAD Prizma koji za cilj ima da potpuno nadzire korisnike

SAN FRANCISKO - Izvršni direktor kompanije Gugl Lari Pejdž je opovrgao izveštaje koji su tu kompaniju za pretraživanje interneta povezali sa tajnim programom vlade SAD kojim je Agenciji za nacionalnu bezbednost dat pristup elektronskoj pošti i drugim ličnim informacijama korisnika.

Pejdž je saopštio da se Gugl nije uključio ni u kakav vladin program koji bi Agenciji omogućio da "kopa" po računarima lične podatke o korisnicima pretraživača Gugl, njegovog servisa za elektronsku poštu džimejl i video servisa Jutjub.

Ta Pejdžova tvrdnja protivreči izveštajima objavljenim u četvrtak u "Vašington postu" i londonskom "Gardijanu" koji povezuju Gugl i još šest tehnoloških kompanija s tajnim programom špijunaže pod nazivom "PRISM" (prizma).

Pejdž je, zajedno sa advokatom firme Gugl, napisao da je "potpuno netačna" aluzija da Gugl masovno daje informacije o svojim korisnicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track