NEVEROVATNO: Samsung pravi pametna kontaktna sočiva!

Kontra Guglu

NEVEROVATNO: Samsung pravi pametna kontaktna sočiva!

Tech -
Nekoliko istraživačkih organizacija, uključujući i dva Samsungova odeljenja, navodno rade na razvoju novog nano materijala koji bi mogao da bude korišćen za stvaranje pametnih sočiva

Nekoliko istraživačkih organizacija, uključujući i dva Samsungova odeljenja, navodno rade na razvoju novog nano materijala koji bi mogao da bude korišćen za stvaranje pametnih sočiva.

Vođa projekta, Jang Ung Park, hemijski inženjer sa Nacionalnog instituta Ulsan, izjavio je: "Naš cilj je da stvorimo displej unutar sočiva koji bi bio u stanju da radi sve ono što rade Gugl naočari". Tim je uspešno postavio LE diodu na meko sočivo koje je moguće kupiti u bilo kojoj prodavnici, Oni su diodu postavili korišćenjem kombinacije grafena i nano tehnologije. Nova tehnologija testirana je na zečevima pošto su njihove oči najsličnije očima ljudi i nisu primećene nikakve negativne reakcije. Tehnologija je ipak prilično daleko od komercijalne upotrebe s obzirom na činjenicu da je na svako sočivo postavljen samo jedan piksel, tako da Gugl još neko vreme nema potrebe da se brine o mogućoj konkurenciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track