GUGL PROTIV EPLA: Android preuzima dominaciju od ajosa!

Rat giganata

GUGL PROTIV EPLA: Android preuzima dominaciju od ajosa!

Tech -
Guglov operativni sistem android je na dobrom putu da prestigne Eplov ajos i tako postane najpopularnija platforma za aplikacije

Guglov operativni sistem android je na dobrom putu da prestigne Eplov ajos i tako postane najpopularnija platforma za aplikacije.

Korisnici androida trenutno preuzimaju blizu 2,5 milijarde aplikacija sa servisa gugl plej svakog meseca, dok korisnici ajosa sa "app storea" preuzimaju 2 milijarde aplikacija mesečno, piše Daily Telegraph. "App store" je nedavno prešao granicu od 50 milijardi preuzimanja aplikacija, dok ta brojka za gugl plej iznosi oko 48 milijardi. Međutim, očekuje se da će gugl plej prestići svog rivala do oktobra. Iako korisnici androida i gugl pleja ukupno preuzimaju više aplikacija, analitičar kompanije "Asymco", Horas Dedlu, tvrdi da je broj instalacija aplikacija po uređaju i dalje na strani Epla. "Ukupan broj preuzimanja/instalacija iznosi 83 aplikacije po prodanom uređaju sa ajosom i 53 aplikacije po aktiviranom uređaju sa androidom. Veći broj aktiviranih uređaja s androidom će dovesti do većeg broja preuzimanja aplikacija, ali kada je reč o broju preuzetih aplikacija po uređaju, uređaji sa ajosom preuzimaju veći broj aplikacija i ta razlika se ne smanjuje", napisao je Dedlu na blogu. Za sada je u upotrebi blizu 900 miliona uređaja s androidom, dok taj broj za uređaje sa ajosom iznosi 600 miliona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track